#02 Een goede start…

Ze zeggen wel eens, een goede start is het halve werk. Dat geldt zeker ook als het op studeren aankomt. In deze blog wil ik drie tips met je delen die ervoor zorgen dat je goed voorbereid voor de dag komt. Succes niet gegarandeerd. 

Tip #01 Heb je studiespullen in huis

Niets is zo vervelend als vanaf het begin van het studiejaar achter de feiten aan lopen. Door het niet kunnen maken van opdrachten, essays of beginnen met leren, moet je gelijk een achterstand inhalen. In praktijk doe je dit echter niet snel en daardoor loop je nog meer achter. Zo kom je uiteindelijk in een cirkel terecht.  

Tip #02 Bijhouden

Zorg dat je ten alle tijden bij bent met de stof. Het bijhouden van de lesstof zorgt ervoor dat je net voor je tentamenweek minder werkt hebt. Start gelijk met het bijhouden van de stof, maak aantekeningen en verwerk de stof. Niet door te arceren, maar stel jezelf de vraag: wat heb ik net gelezen?

Tip #03 Maak vrienden

Studeren moet vooral ook leuk zijn. Maak vrienden, ga uit, zoek een leuk bijbaantje. Niet alles draait immers om het studeren zelf, het gaat ook vooral om de activiteiten er omheen. 

Heb jij nog goede tips? Deel ze hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *